Jeannette Ephraïm

Opdrachten

 2021   Het Huis vande Kikker

 

De lampen heb ik  speciaal gemaakt voor deze karakteristieke  directiewoning uit 1927 op de Zaag, een eiland in de Lek bij Krimpen aan de Lek.

 

Het huis is vernoemd naar de laatste directeur van Machinefabriek Bolnes, Cornelis Willem van Cappellen, wiens bijnaam ‘de Kikker’ was. Dat kwam omdat hij slecht ter been was en daardoor een vreemde manier van lopen had.De opvallende woning werd door omwonenden daarom 'Het Huis van de Kikker' genoemd en die traditie is in ere gehouden.

 

Op de oude fabriek, 100 meter verderop, hangt een enorme foto van de voormalig directeur. Ik heb geprobeerd de kikkers zo veel mogelijk te laten lijken op Cornelis van Cappelle (1876-1954) en zijn vrouw, Josephine Durieux (1873-1947)

 

Het huis is afgelopen jaar prachtig verbouwd in originele Art Deco stijl. In januari 2022 gaat het open voor vergaderen, vieren, overnachten en wandelen door natuurgebied de Zaag.

 

De schalen zijn van halftransparant polyester. De horizontale donkergroene band maakt verbinding met  de horizontale lijnen in het huis. De kikkers zijn van epoxyklei.